Geruchten
10 mei 2011 - Ron Smeets

Microsoft gaat Skype kopen voor 8.5 miljard dollar?

Als we de berichtgeving van The Wall Street Journal, toch niet de minste krant ;-), mogen geloven dan staat Microsoft op het punt om Skype te kopen.

Met de overname zou een bedrag gemoeid zijn van zo'n 8.5 miljard dollar.

Volgens de WSJ kan de deal tussen Microsoft en Skype vandaag (dinsdag) al wereldkundig gemaakt worden, maar men zegt er ook bij dat de onderhandelingen nog lang niet afgerond zijn en dat een eventuele overname ook nog kan afketsen. Als Microsoft Skype inderdaad koopt en het bedrag van 8.5 miljard dollar klopt ook, dan wordt dit de grootste overname van Microsoft in het 36-jarige bestaan van de software gigant. We zullen zien, over enkele uren, als men in de VS wakker wordt ;-) zal wellicht meer duidelijk worden hierover.

UPDATE, 14u49: Het is inmiddels officieel, Microsoft koopt Skype.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.