Nieuws
18 augustus 2014 - Ron Smeets

MIcrosoft en Samsung dicht bij nieuwe licentie overeenkomst

Nadat Samsung en Apple al besloten een groot aantal van hun strijdbijlen te begraven lijkt nu ook snel een einde te komen aan de ruzie tussen Microsoft en Samsung over licentie tarieven. De partijen zouden dicht bij een zogenaamd cross-licensing overeenkomst zijn.

Samsung betaalt jaarlijks miljarden aan licentie kosten voor de meer dan 300 Android patenten die Microsoft in handen heeft. 

Sinds eind vorig jaar wil Samsung al een nieuwe overeenkomst sluiten omdat de kosten uit de hand lopen. De Koreanen begonnen met het achterhouden van betalingen wat weer tot een rechtzaak leidde. Nu heeft Microsoft, sinds de overname van Nokia, ook Samsung licenties nodig voor haar Lumia toestellen. En de software gigant wil graag dat Samsung weer seriues werk maakt van Windows Phone als besturingssysteem zodat de Koreanen ook weer Windows Phone tablets en smartphones gaan maken. Tot slot heeft Samsung Microsoft weer nodig voor haar Cloud services.

Kortom, het lijkt er op da Samsung en MIcrosoft elkaar harder nodig hebben dan de winst of veslies die uit een (slepende) juridische strijd voort kan komen. Beide partijen wilden tegenover de Korea Times nog niet reageren op deze zaak.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.