Nieuws
10 februari 2015 - Ron Smeets

Microsoft en Samsung begraven de patent strijdbijl Details van de nieuwe licentieovereenkomst blijven vooralsnog geheim

Met twee identieke, korte, verklaringen hebben Samsung en Microsoft bekend gemaakt dat beide bedrijven hun meest recente patentruzie opgelost hebben. De details van de nieuwe licentieovereenkomst blijven vooralsnog geheim.

Wie in de wirwar van alle patentruzies van de afgelopen jaren vergeten was waar Samsung en Microsoft over ruzieden. De Koreaanse fabrikant was na de overname van Nokia door Microsoft van mening dat de Amerikaanse fabrikant de voorwaarden van de in 2011 afgesloten, met een looptijd van zeven jaar, licentieovereenkomst geschonden had. Samsung betaalde Microsoft 1 miljard dollar per jaar voor het gebruik van Microsoft gepatenteerde technologie in haar Android smartphones. Die betalingen werden na de overname van Nokia stopgezet.

Microsoft was het uiteraard niet eens met de reden die Samsung aanvoerde om geen licentiekosten meer te hoeven (willen) betalen en spande daarop een rechtszaak aan. Daar is nu dus een einde aan gekomen. Overigens werd afgelopen zomer al eens gemeld dat Samsung en Microsoft dicht bij een oplossing waren, maar dat heeft uiteindelijk dus een half jaar langer geduurd.

Het statement zoals dat door beide partijen naar buiten gebracht is:
"Samsung and Microsoft are pleased to announce that they have ended their contract dispute in U.S. court as well as the ICC arbitration. Terms of the agreement are confidential." – Samsung's Jaewan Chi, Executive Vice President and Global Legal Affairs & Compliance Team and Microsoft's David Howard, Corporate Vice President and Deputy General Counsel.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.