Nieuws
22 februari 2011 - Marc Wielaert

Microsoft: eerste update voor WP7

Als je ´m hebt kan je in theorie vanaf vandaag op je Windows Phone een melding verwachten dat er een software update voor beschikbaar is. Dat lijkt mooier dan het is, want het is nog maar een heel bescheiden update. Het is eigenlijk een update die gericht is op het installeren van de latere updates. Dat is dus niet al te opwindend, maar wel essentieel omdat je anders de volgende updates niet kunt installeren.

Microsoft benadrukt dat de update gradueel zal worden uitgerold om te voorkomen dat iedereen tegelijk op de update server duikt - een gang van zaken zoals we die allang van andere producenten gewend zijn. Om de update te installeren heb je ofwel de Zune software nodig, of - mocht je beschikken over de zeldzame combinatie van een telefoon met Windows Phone 7 en een Apple computer - Windows Phone 7 Connector for Mac.

Waarschijnlijk moet je de synchronisatiesoftware eerst updaten voor je de nieuwste software voor je telefoon kunt installeren. De update van de Zune software heb ik net gedaan maar dat heeft helaas geen toegang geboden tot de update van het toestel (typisch staaltje wishful thinking ;-). De eerste grote en langverwachte update van Windows Phone 7 wordt naar verluidt volgende maand verwacht. Deze update zal dan onder andere copy&paste mogelijk maken, net als een verbeterde zoekfunctie binnen de Marketplace. Vooralsnog is het nog even wachten op de voorbereidende update.

Over de auteur: Marc Wielaert