Nieuws
01 november 2010 - Ron Smeets

Microsoft deelt 89.000 Windows Phone 7 toestellen uit

Nee, nu niet meteen een gat in de lucht springen. Die gratis toestellen zijn niet voor 'ons' maar voor iedereen die bij Microsoft werkt.

In navolging van Google, dat al haar medewerkers vorig jaar een Nexus One voor de Kerst kado gaf, en Apple die hetzelfde deed bij de release van de eerste iPhone, heeft ook Microsoft besloten om alle 89.000 medewerkers een gratis Windows Phone 7 toestel te geven. Om welk toestel en van welke fabrikant, het gaat is nog niet bekend.

Behalve het toestel neemt Microsoft mogelijk ook de kosten van het abonnement voor haar rekening, maar die uitspraken zijn nog niet door Microsoft bevestigd. Andere bronnen melden dat Microsoft alleen de kosten voor de data-abonnementen vergoed, maar ook dat is nog lang niet zeker. Hoe dan ook, als je dus bij Microsoft werkt, dan kun je binnenkort een kadootje verwachten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.