Nieuws
04 mei 2011 - Ron Smeets

Microsoft biedt ontwikkelaars een iOS naar WP7 migratie tool

Dat er veel meer apps ontwikkeld worden voor iOS dan voor Windows Phone 7 is natuurlijk geen nieuws. Microsoft heeft nu echter, speciaal voor applicatie ontwikkelaars, een migratie tool gemaakt waarmee iOS apps eenvoudig 'om te bouwen zijn' naar het Windows Phone 7 platform.

De iOS/iPhone to Windows Phone 7 API mapping tool is een soort van vertaalapp voor ontwikkelaars die hun iOS app ook beschikbaar willen maken voor de Windows Phone Marketplace. De tool is hier te downloaden en hieronder staat een ruim 6 minuten durende video waarin het 'porten' van Apps naar het Windows Phone 7 platform wordt besproken door Chaotic Moon. Op het Windows Phone Development Blog staat nog een ietwat (ruim 17 minuten) een langere versie van deze video.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.