Geruchten
17 juni 2010 - Ron Smeets

Microsoft betaalt ontwikkelaars voor Marketplace apps?

Het gaat niet echt goed met de Windows Marketplace. Na bijna een half jaar (of iets in die buurt) zijn er nog steeds maar een handjevol apps te vinden. Zeker als je het vergelijkt met de App Store van Apple en de Android Market.

Als we deze geruchten van een anonieme bron mogen geloven dan heeft Microsoft een hele nieuwe benadering gekozen om de Windows Marketplace te gaan vullen.

Ontwikkelaars, voornamelijk van iPhone Apps, worden betaald om hun applicaties om te bouwen zodat ze ook geschikt zijn voor Windows Phone toestellen. Tja, Microsoft heeft natuurlijk (nog) meer dan genoeg cash op zak om een dergelijke actie te kunnen betalen, maar of dit het succes van Windows Phone zal bevorderen, nog los van hoeveel app ontwikkelaars hierop in zullen gaan, waag ik te betwijfelen. Daarvoor heb je namelijk ook een goed en stabiel mobiel OS nodig. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.