Nieuws
09 september 2011 - Ron Smeets

Microsoft Apps voor Symbian (Belle)

Symbian blijft zeker nog tot 2016 bestaan. Na alle commotie rondom het, door Nokia's CEO zelf zo betitelde, 'burning platform', heeft de Finse fabrikant er de afgelopen maanden alles aan gedaan om de Symbian gebruikers (en fans) ervan te overtuigen dat het OS nog lang niet 'dood' is.

Vandaag maakte Nokia bekend dat nog dit jaar de eerste Microsoft Apps voor Symbian Belle beschikbaar gaan komen, begin 2012 aangevuld met de diverse Office Apps.

Bij de eerste update, in Q4, zullen Microsoft Lync,, PowerPoint Broadcast, OneNote en Document Connection beschikbaar komen. Begin 2012 worden ook de populairdere apps als Word, Excel en PowerPoint op de Symbian Belle toestellen van Nokia beschikbaar. Kortom, een aardige toevoeging en de volgende stap in de samenwerking tussen Nokia en Microsoft.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.