Nieuws
23 november 2015 - Ron Smeets

Microsoft app toont welke Android Apps ook voor Windows beschikbaar zijn Om twijfelende Android gebruikers over de 'Lumia streep' te trekken

Dat Windows Mobile, nu gewoon Windows 10, op zich een prima, en vooral eenvoudig, smartphone besturingssysteem is heb ik nooit onder stoelen of banken geschoven. Hetzelfde geldt voor de prijs-kwaliteit verhouding van met name de voordeligere Lumia smartphones. Een van de meest gehoorde klachten waardoor potentiële Lumia kopers vaak afhaken is het gebrek aan App's. Volgens Microsoft is dat inmiddels grotendeels verleden tijd, maar feit is wel dat er nog altijd Windows apps bestaan die feitelijk niet meer zijn dan een mobiele webversie of -client.

Microsoft wil Android gebruikers die er mogelijk over nadenken om naar Windows over te stappen nu een extra duwtje in de rug geven met de AppComparison (Google Play link) app. Schijnbaar is de eerder gelanceerde 'overstap app' nog niet voldoende gebleken. Maar goed, met AppComparison kun je op je Android smartphone in één oogopslag zien welke apps die op jouw toestel staan ook beschikbaar zijn voor Windows.

Nadat je de app op je Android toestel geïnstalleerd hebt kies je een of meerdere categorieën (games, nieuws, entertainment etc). Vervolgens gaat AppComparison op zoek naar relevante apps op jout toestel en de Windows varianten, indien beschikbaar. Die worden in een lijstje dan weer voor je bij elkaar gezet. Helaas geeft de app niet aan van welke apps die op jouw Android toestel staan (nog) geen Windows varianten beschikbaar zijn. Dat zou ook best handig zijn, maar dat wil Microsoft natuurlijk niet te zeer benadrukken. Het is immers een app die je moet overhalen om toch maar eens voor een Lumia en Windows smartphone te kiezen ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.