Entertainment
15 november 2012 - Ron Smeets

Microsoft aangeklaagd om 'beperkt' geheugen van de Surface

Een advocaat uit Los Angeles heeft Microsoft aangeklaagd omdat de fabrikant volgens hem klanten 'misleidt' door te zeggen dat de Surface tablet 32GB geheugen heeft terwijl daarvan in de praktijk maar 16GB beschikbaar is voor de gebruiker. De overige 16GB worden gebruikt voor het OS, de voorgeinstalleerde applicaties en een 'herstel partitie'.

De advocaat in kwestie, Andrew Sokolowski, is zelf het 'slachtoffer' van deze, volgens hem en zijn advocaten, 'misleidende praktijken' van Microsoft.

Andrew kocht onlangs een 32GB Surface en kwam er tijdens de installatie van zijn eigen software en bestanden dus achter dat het toestel na 16GB al 'vol' was. Microsoft heeft tijdens de lancering van de Surface het geheugengebruik en de verdeling daarvan bekend gemaakt, maar de advocaat wil nu dus dat de fabrikant dat nog duidelijker gaat communiceren. Wellicht dus 16GB (beschikbaar geheugen) op de doos zetten in plaats van 32GB. Verder eist hij ook de terugbetaling van, volgens hem, onterecht verkregen omzet en winst door deze misleidende informatie.

Ik ben benieuwd hoe dit afloopt. Het is een typisch gevalletje van 'Only in America' en rechtbanken kunnen in dat land wel eens, in onze ogen, rare oordelen vellen in dit soor zaken ;-)

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.