Nieuws
28 mei 2010 - Ron Smeets

Microsoft: 30mljn Windows Phone 7 toestellen voor eind 2011

Voorspellingen, zeker als ze afkomstig zijn van de fabrikanten zelf, moet je natuurlijk altijd met een korreltje zout nemen. Dat neemt niet weg dat het goed is om jezelf een doelstelling te geven.

Zo heeft Microsoft tijdens een presentatie de voorspelling / doelstelling voor het succes van Windows Phone 7 wereldkundig gemaakt. Als het aan de Amerikaanse software gigant ligt dan zullen voor het eind van 2007 zo'n 30 miljoen Windows Phone 7 toestellen verkocht gaan worden.

Gezien het feit dat de eerste toestellen met de nieuwste Windows Phone telg pas in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt zullen komen kun je gerust stellen dat dit een behoorlijk ambitieuze doelstelling is. Zeker als je weet dat in 2008 maar 18 miljoen Windows Mobile licenties verkocht zijn en in 2009 zelfs nog minder. We zullen zien. 30-Million-WP7

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.