Nieuws
28 januari 2011 - Ron Smeets

Microsoft: "2 miljoen Windows Phone 7 licenties verkocht"

Microsoft heet gisteren bekend gemaakt dat er inmiddels al meer dan 2 miljoen Windows Phone 7 licenties verkocht zijn aan de diverse fabrikanten. Dat nieuws volgt krap een maand nadat bekend werd dat er in de eerste twee maanden na de lancering zo'n 1.5 miljoen Windows Phone 7 toestellen verkocht waren.

Daarnaast heeft de software fabrikant ook de resultaten van 'n eerste tevredenheidsonderzoek onder Windows Phone 7 gebruikers gepubliceerd.

Exacte detals over dat onderzoek, zoals hoeveel gebruikers er aan meegedaan hebben en of het een onafhankelijk onderzoek betreft of iets dat Microsoft zelf georganiseerd heeft ontbreken, dus zullen we onderstaande resultaten met de nodige terughoudendheid moeten interpreteren.

Hoe dan ook, volgens Microsoft blijkt uit het eerste onderzoek dat 93% van de gebruikers tevreden zijn over het nieuwe OS en dat 90% van hen aangeeft het OS te zullen aanbevelen bij vrienden, familie en/of collegae. Verder zegt Microsoft dat er momenteel 100 niwuwe apps per dag aan de Windows Marketplace worden toegevoegd en dat de totale 'app teller' inmiddels op meer dan 6.500 staat.

Zelf was ik vanaf dag één ook al onder de indruk van hetgeen Microsoft gepresteerd heeft met Windows Phone 7. En dan doel ik met name op de enorme verbeteringen in gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en stabiliteit ten opzichte van eerdere (Windows Mobile) versies. Wel vind ik het jammer dat het nog tot medio dit jaar duurt voordat Windows Phone 7 officieel in Nederland gelanceerd gaat worden (en dan bedoel ik dus de Nederlandse support) ondanks dat de eerste toestellen al een tijdje in de winkels liggen. Dat zou nog wel eens een probleem kunnen vormen voor de brede acceptatie van Windows Phone 7 hier in Nederland. Maar goed, daar heb ik al meerdere keren over geschreven. Op dit moment werkt Cowboy Marc aan een uitgebreide review van Windows Phone 7. Die wordt na het weekend hier gepubliceerd. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.