Geruchten
07 augustus 2015 - Ron Smeets

MicroSD optie voor de dual-sim versie van de Galaxy Note 5? De geruchtenmolen van de nieuwe Galaxy's die 13 augustus onthuld worden draait overuren

Een nieuwe dag, een nieuw Galaxy Note 5 gerucht. In de aanloop naar de presentatie van de nieuwe Galaxy's, op 13 augustus, draait de geruchtenmolen overuren. Het meest recente nieuwtje, voor zolang als dat duurt, is nu dat Samsung de dual-sim versie van de Galaxy Note 5 ook geschikt maakt voor een microSD geheugenkaart. Op zich is dat niet zo'n gek idee want er zijn al diverse toestellen op de markt die een dual-sim sleetje hebben waarbij een van beide ook gevuld kan worden met een microSD kaart. Je kunt dan kiezen tussen 2 simkaarten of 1 sim en 1 microSD kaartje.

Het zal mij benieuwen of Samsung deze optie inderdaad aan de Galaxy Note 5 toegevoegd heeft. Dat weten we op 13 augustus. Feit is wel dat toestellen met een dergelijke optie voornamelijk terug te vinden zijn in Aziatische en ontwikkelende landen. De kans is dus groot dat de dual-sim/microSD Note 5 alleen in landen als China, India en Rusland (een grote dual-sim markt) verkocht zal gaan worden.

Het is sowieso nog maar de vraag of Samsung de Galaxy Note 5 in Europa gaat uitbrengen. Diverse geruchten en informatie van anonieme bronnen roepen namelijk al weken dat de nieuwe Note niet naar ons deel van de wereld komt.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.