Nieuws
09 november 2010 - Ron Smeets

MicroSD kaart verwisselen bij een Windows Phone 7 toestel

Voor wie het nog niet wist. De Windows Phone 7 toestellen die op de markt komen hebben formeel geen verwisselbaar geheugen, ofwel geen vrij toegankelijk microSD kaart gleufje waar ze zelf een (ander) geheugenkaartje in kunt stoppen. Dit heeft te maken met de eisen die Microsoft aan de harware fabrikanten gesteld heeft.

Toch maken sommige Windows Phone 7 toestellen intern wel degelijk gebruik van een microSD kaartje. Af fabriek wordt daar een 8, 16 of 32 GB module ingestopt.

De boys van Life in The Fast Lane (ook een goed nummer van The Eagles, trouwens ;-)) hebben de HTC 7 Mozart uit elkaar gehaald om te kijken of ze er niet toch zelf in konden slagen de ingebouwde microSD kaart te vervangen. Welnu, daar zijn ze dus in geslaagd, maar niet voordat ze het toestel zo ongeveer tot op het bot gestript hadden ;-) Nu hebben ze dus een HTC 7 Mozart met 16 in plaats van 8GB. Hieronder zie je enkele foto's van dat proces. Mmmh, niet iets voor de 'gewone' gebruiker dus. Ik ben mij og aan het bedenken of ik het ook even ga uitproberen bij de HTC 7 Trophy die ik op dit moment aan het testen ben. Helaas moet die wel terug naar HTC dus ik weet niet of ze daar nu zo blij mee zouden zij ;-)

htc-7-mozart_015 htc-7-mozart_003_thumb htc-7-mozart_006_thumb

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.