Nieuws
09 mei 2012 - Redactie MobileCowboys

Microincasso; mobiel betalen bij laadpaal en krantenautomaat

Judith van Loon: Het Bredase bedrijf Microincasso, zusterbedrijf van CM, heeft tijdens de Mobile Convention in Amsterdam twee primeurs getoond compleet met demo model. Het gaat om het mobiel betalen voor de Essent “Laad-paal” en tijdschriften uit de tijdschriften automaat van Krantenautomaat.nl.

Twee mooie praktijkvoorbeelden van een mobiele betaalmethode die pas een half jaar terug geïntroduceerd is. Een krantje of tijdschrift kopen bij de automaat bij jou om de hoek? Door heel eenvoudig eenmaal een code per SMS te versturen en je bankrekening te versturen per SMS wordt de krantenautomaat geopend. De dag erop nog een krant kopen? Dan hoef je alleen nog maar de code te versturen per SMS.

Ook op het fenomeen elektrische (oplaadbare) auto’s hebben Essent in combinatie met Microincasso goed ingespeeld. De nieuw te plaatsen oplaadpalen van Essent zijn uitgerust met het mobiele betaalmechanisme. Het principe werkt hetzelfde als dat met de krantenautomaat. Je stuurt een code per SMS in combinatie met je bankrekening en daarmee wordt de laadpaal geactiveerd.

Bovengenoemde toepassingen zijn niet de eerste voorbeelden van het betalen via Microincasso. Zo kon je afgelopen december al via Microincasso doneren aan Serious Request.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl