Nieuws
25 mei 2010 - Ron Smeets

Micro SIM voor T-Mobile klanten

Vanaf 28 Mei kan iedere T-Mobile klant die daar interesse in heeft een micro SIM ophalen in een van de shops van de provider.

De nieuwe, kleinere, simkaart (links op de afbeelding hiernaast) zal in de toekomst in steeds meer toestellen gebruikt gaan worden en is zo'n 50% kleiner dan de oude (rechts op de afbeelding). Tot die tijd zul je gebruik moeten maken van een adapter. Ook die is in de T-Mobile shops verkrijgbaar.

Op zich natuurlijk niet zo'n schokkend nieuws, ware het niet dat de iPad 3G ook van een dergelijke SIM voorzien is. Wellicht een aanwijzing dat het apparaat (onder andere) door T-Mobile verkocht zal gaan worden. Tja, de van oorsprong Duitse provider heeft natuurlijk ook al de iPhone in haar assortiment duswaarom niet?

Overigens zal de micro SIM uiteindelijk natuurlijk door alle providers geleverd gaan worden maar de eerste mobiele telefoon die er gebruik van maakt moet nog in de winkels verschijnen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.