Nieuws
04 juli 2011 - Ron Smeets

MIC: HTC gaat RIM voorbij in 2012; Windows Phone naar 17%

Analisten van het Market Intelligence Center (MIC) voorspellen dat HTC in 2012 het vierde Smartphone merk wordt en daarmee RIM (Blackberry) voorbij zal streven. Op zich geen al te vreemde verwachting. HTC ziet haar smartphone verkopen kwartaal na kwartaal fors stijgen terwijl RIM in een neerwaartse spiraal lijkt te zijn geraakt.

In een andere voorspelling claimen de analisten van het MIC dat Windows Phone in 2012 17% van de smartphone markt zal 'veroveren'. Die voorspelling is natuurlijk vooral gebaseerd op de komst van de eerste Nokia samrtphones met Windows Phone.

Dit jaar (2011) zal de top 3 van de smartphone OS markt er volgens het MIC als volgt uitzien: Android (38%), Symbian (23%) en iOS (18%). In 2012 wordt die top 3: Android (40%), iOS (19%) en Windows Phone (17%). De tijd zal moeten uitwijzen wat deze voorspellingen waard zijn. De afgelopen maanden hebben diverse analisten al een grote rol voor Windows Phone voorspeld. Sommigen durven zelfs te beweren dat Windows Phone over twee tot drie jaar Android voorbij zal gaan. We zullen zien.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.