Nieuws
25 september 2006 - Ron Smeets

Methanol acculader in boekvorm

De Ameikaanse maker van brandstofcellen MTI Micro heeft, naar eigen zeggen, met de ontwikkeling van de Mobion-1 een nieuwe mijlpaal bereikt.

De lader, die voor 100% op methanol werkt, is niet veel groter en zwaarder dan een pocket boek en kan, eenmaal gevuld, een gemiddelde mobiele telefoon 30 maal opladen. Daarmee levert de Mobion-1 vijf keer meer energie dan vergelijkbare brandstofcel laders die tot nu toe op de markt te krijgen of in ontwikkeling zijn.

MTI onderhandeld momenteel met leveranciers voor de productie van de benodigde randapparatuur (connectors voor GSM's, PDA's en andere mobiele devices) en distributie van haar lader.Gerelateerde links:
Samsung toestellen met brandstof accu's op komst
Casio komt met 20-uurs laptop accu!
Compleet brandstofcel systeem van Jadoo
GSM's met methanol batterij op komst
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.