Geruchten
26 december 2014 - Ron Smeets

Metalen behuizing van de Huawei Ascend P8 duikt op in Frankrijk Toestel zou mogelijk al tijdens de CES onthuld worden

De geruchten dat Huawei tijdens de CES al, enkele maanden eerder dan verwacht, de Ascend P8 gaat onthullen worden steeds sterker. Officieel is natuurlijk nog niets bekend, maar de afgelopen dagen doken al wat specificaties op die nu gevolgd worden door Frans lek waarin kiekjes van de metalen behuizing van het toestel te zien zouden zijn.

Als de foto's echt zijn dan valt op dat Huawei af lijkt te stappen van het ronde design dat zo kenmerkend hoorde bij de Ascend P series (zie ook de foto van de P7 in de header van dit artikel). De behuizing die hieronder te zien is heeft die ronding namelijk niet, voor zover ik het kan zien.

Zoals gezegd doken de afgelopen dagen ook al een paar specs op van de Ascend P8. Ook die zijn nog niet bevestigd:
- 5.2 inch full HD display (1920 x 1080 pixels)
- HiSillicon Kirin 930 processor
- Prijskaartje rond de 400 Euro

Hieronder de twee andere kiekjes van de behuizing.

Bron (Frans)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.