Geruchten
04 februari 2015 - Ron Smeets

Metalen behuizing van de Galaxy S6 tijdens toiletbezoek gekiekt? Ronde hoeken, platte zijkanten, antenne naden en speaker grille

Harde bewijzen zijn er natuurlijk niet, maar op de kiekjes hieronder zou de metalen behuizing van de Galaxy S6 te zien zijn. Dat is althans wat de Franse bron claimt te weten. Opvallend detail is dat de foto's wel op een Frans toilet gemaakt zijn getuige de bekende 'gat-in-de-grond-pot' die op de achtergrond van alle kiekjes te zien is. Gatverdamme! ;)

Enfin, de behuizing die hier getoond wordt heeft duidelijk rondere hoeken dan we van Samsung gewend waren. De ronding gaat iets verder in de zijkant wel weer over in een platte vormgeving. Een beetje zoals Samsung dat ook bij de Galaxy Alpha en Note 4 deed, maar die toestellen hebben geen afgeronde hoeken. Verder zijn ook duidelijk de (kunststof) antenne-naden te zien die natuurlijk noodzakelijk zijn voor toestellen met een volledig metalen behuizing. Ook de speaker grille valt op. Al met al lijkt de behuizing een combinatie van elementen van Sony (ronde hoeken en platte zijkanten), HTC (antenne naden) en Apple (speaker grille) te zijn.

Aan een van de zijkanten zijn ook twee uitsparingen te zien. Een daarvan zal voor de simkaart zijn en de tweede mogelijk voor een microSD geheugenkaart. Dat laatste lijkt niet te stroken met het gerucht over de prijzen en uitvoeringen van de Galaxy S6 (Edge) dat eerder deze week opdook. Het heeft nauwelijks zin om een 64GB uitvoering 100 Euro duurder te maken dan het 32GB 'instapmodel' als je er zelf voor een paar euro een 32GB (of groter) geheugenkaartje in kunt stoppen, toch?

Maar goed, vooralsnog zijn het allemaal nog onbevestigde geruchten. De komende weken zullen ongetwijfeld nog meer van dit soort 'lekken' en berichten online verschijnen. Samsung is de enige die precies weet hoe het toestel er uiteindelijk zal uitzien en wat de specs en prijzen worden. Voor 1 maart zullen ze daar zelf niets over loslaten.

De tweede foto hierboven toont diverse uitsparingen aan de achterzijde. Bovenin zijn die voor de, wederom vierkante, camera en flitser(s) te zien. In het midden zit nog een groter 'gat' dat wel iets weg heeft van de gaten in beugels voor bevestiging op een muur, maar dit terzijde ;) Gespeculeerd wordt dat dit gat bedoeld is voor een mogelijke hartslagmeter en/of vingerafdruk scanner die dan dus naar de achterzijde van het toestel verhuist.

Als het inderdaad de behuizing van de Galaxy S6 is dan is deze wel van de variant zonder Edge display. De randen lopen namelijk aan beide zijkanten helemaal tot 'boven' door

Bron (Franstalig)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.