Toestellen
02 november 2005 - Ron Smeets

Met Samsung de winter door

Ze hebben het weer aardig op hun heupen daar in Korea. De marketing afdeling van Samsung draait volgens mij menig overuur om de constante stroom aan nieuwe toestellen bij te kunnen benen.

Onder het motto 'Met Samsung de winter door' zijn hier enkele toestellen die dit kwartaal het daglicht nog gaan zien verzameld (met dank aan Mobile-Review)

De E360 is een toestel waaruit blijkt dat Samsung ook wel eens op twee gedachten hinkt. Te veel opties en te duur (ca. 200 Euro) voor de low-end markt, maar te weinig opties voor de high-end zijde van diezelfde markt. Een midrange model dan dus? Nou nee, ook niet echt. Klein en licht (79 gram) met zowel een extern OLED- als een intern TFT display, MP3 ringtones en een ouderwetse VGA cam, maar geen GPRS of UMTS en ook geen memorycard optie. Nu is dat laatste ook niet echt nodig voor een VGA cam bij een toestel met 40Mb intern geheugen.

De E770 lijkt al meer op een toestel met potentie. Wat direct opvalt (zie foto) is de MP3 player controle buttons aan de voorzijde van het toestel in dichtgeklapte toestand. Het is dus een clamshell met twee dislplays en een 1.3 MP cam. Het toestel is tevens voorzien van stembesturing en Bluetooth.

De D800/820 zijn twee platte sliders gebaseerd op het design van de D600. De toestellen beschikken beiden ovr dezelfde functies, met dien verstande dat de 820 ook voorzien is van een MicroSD card optie. Verder kun je op beide toestellen Office en PDF documenten openen. De prijs zal rond de 400 Euro liggen voor de D800 en de D820 is, vanwege de memorycard optie een dertigtal Euro duurder, zo verwacht men.

Het laatste model uit deze 'wintercollectie' van Samsung is de P300, een toestel ter grootte van een credit card waar wij enkele dagen geleden al aandacht aan besteedden.

null

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.