Accessoires
25 oktober 2005 - Ron Smeets

Met je iPod de winter door

De afgelopen dagen is het duidelijk herfst in Nederland en dringt het langzaam tot ons door dat de winter er ook aan zit te komen.

Tijd dus om de dikke jassen, sjaals en handschoenen weer uit de kast te halen. Mocht je echter toe zijn aan een nieuwe winterjas en je hebt al een iPod, dan is dit wellicht een optie.

Je kunt je voorstellen dat het bedienen van een iPod met handschoenen een stuk lastiger zal zijn, zeker als jouw Nano ook nog eens in een van de jaszakken verstopt is, goed beschermd tegen wind, regen en sneeuw.

De designers bij Kenpo moeten een vooruitziende blik gehad hebben want zij introduceren nu de Kenpo iPod Jacket. De jas is voorzien van de standaard iPod bedienings toetsen zodat je je iPod in debinnenzak kunt laten zitten en toch de controle houdt over de muziekkeuze en het volume.

De 'knoppen' zijn verwerkt in de kraag van de jas, touch-sensitive en weersbestendig. De jas zelf kan gewoon in de machine gewassen worden en je hebt geen batterijen of iets dergelijks nodig. Vanaf volgende maand is de jas te koop. Prijzen beginnen bij zo'n 220 Euro.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.