Nieuws
30 maart 2006 - Ron Smeets

Met je camphone door Irak

Een leuk artikel van CNN's Nic Robertson over hoe hij met een van zijn camphone's onopvallende beelden kon maken van situaties waar reguliere cameraploegen nooit toegelaten zouden worden.

Een voorbeeld van hoe de professionele pers ook steeds vaker, al dan niet genoodzaakt door de situatie, naar middelen grijpt die voor het grote publiek minstens net zo toegankelijk zijn.

Nu lijkt het mij overigens geen goed idee om op m'n eigen houtje, zonder de relatieve bescherming van een officiele perskaar't, Irak binnen te vallen en daar als een ware 'Citizen Journalist' vrolijk beelden te gaan schieten in de hoop dat CNN, de BBC of zelfs Netwerk ze van me koopt. Ik denk dat de kans op overleving dan namelijk een stuk kleiner is. . .Gerelateerde links:
Politie roept om camphone getuigen
Beelden verkeerscamera's op mobieltjes
Camphone gebruikt voor Live TV uitzending
Camphone protest...
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.