Nieuws
11 september 2013 - Nichal Joosse

Merknaam Lumia in de toekomst mogelijk verleden tijd

In een interview op de officiële blog van Nokia vertelt marketingdirecteur Chris Weber dat het mogelijk is dat de merknaam Lumia in de toekomst zal gaan verdwijnen. Nu de hardware-afdeling van Nokia overgenomen wordt door Microsoft, zal er meer moeten veranderen als het gaat om de smartphones. De verwachting is dat de overname begin 2014 goedgekeurd zal worden door de aandeelhouders van het bedrijf. 

De Nokia Lumia-smartphones van tegenwoordig draaien allemaal op Windows Phone 8. Nu Microsoft de touwtjes in handen krijgt, zal Microsoft ook een andere merknaam gaan zoeken. Mogelijk is dat Nokia zelf de merknaam wordt, aangezien deze naam bij de meeste mensen een stuk bekender is dan alleen Lumia. Het kan ook nog zijn dat Microsoft besluit te gaan voor de naam Surface, omdat de tablets ook al zo heten.

Wat wel zeker is, is dat de namen Nokia en Asha zullen blijven bestaan voor de goedkopere telefoons. Deze draaien echter niet op Windows Phone maar op het besturingssysteem Series 40 van Nokia zelf. 

Over de auteur: Nichal Joosse