Toestellen
06 juni 2007 - Ron Smeets

Mercedes met Asus in de GSM business

Het lijkt wel afgesproken werk tussen de diverse toestelmakers en auto industrie. De afgelopen dagen zijn maar liefst drie automerken vrijwel gelijktijdig naar buiten getreden met het nieuws dat ze een mobieltje op de markt gaan brengen.

Na Hummer en Porsche is ook Mercedes van plan wat extra omzet te gaan genereren uit die andere mobiele industrie ;-)

In tegenstelling tot de twee eerdergenoemde merken die een exclusief toestel hebben laten maken door Sagem en Modelabs heeft Mercedes slechts een deal met Asus voor het ‘opschmucken’ van de P526 met het logo en de merknaam van de Duitse autofabrikant.

Voor de liefhebbers nog wat specs van de Asus P526 ‘Mercedes’: quad-band GSM, GPRS/EDGE, 2MP camera, Bluetooth, USB, 2.6inch QVGA display, ingebouwde SirftStarIII GPS ontvanger, microSD geheugenkaar, 200MHz OMAP processor en Windows Mobile 6 operating systeem. Kortom, een bijzonder complete Smartphone.

Ik ben trouwens wel benieuwd of de diverse autofabrikanten hun toekomstige modellen ook standaard met de bijpassende GSM gaan uitleveren in plaats van de paraplu die je bij sommige Volkswagen dealers kreeg of de miniatuur versie die bijvoorbeeld Volvo meelevert.Gerelateerde links:
Drie McLaren Mercedes toestellen van Vodafone
De Hummer HT1 GSM
Meer Ferrari modellen van Vodafone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.