Nieuws
29 september 2006 - Ron Smeets

Menu van studentenrestaurants via Bluetooth

Een van de studentenverenigingen van de Universiteit van Dresden heeft in samenwerking met het nieuwe media bureau Haase & Martin een bluetooth informatiesysteem opgezet.

Studenten ontvangen op hun mobieltje de menu's en informatie over de gebruikte ingredienten van de 15 restaurants op de campus. De restaurants geven elke twee weken een nieuwe menukaart uit met daarop de gerechten voor de komende 14 dagen. De studenten kunnen met behulp van de applicatie dus het kiezen van hun dagelijkse warme prak een stuk eenvoudiger maken.

De studenten kunnen de Bluebot applicatie installeren in de centrale kantine van de Universiteit. Daar staat een Bluetooth hotspot.Gerelateerde links:
Bluetooth marketing test van Go-Tan
UWB maakt van Bluetooth de nieuwe WiFi
Bluetooth informatie service in Aalborg
Beveiligingsrisico's door Bluetooth reclame's
Kijk uit voor BlueSniper
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.