Accessoires
03 februari 2006 - Ron Smeets

Memorystick met PIN-code

Naar aanleiding van de commotie rond het verliezen van PC's, floppy's en memorysticks van de afgelopen maanden vind ik dit wel een meer dan aardige vondst:

Omdat er steeds meer data mee genomen wordt op een memorystick, neemt het gevaar dat de informatie ook door derden kan worden ingezien toe. Je moet er toch ook niet aan denken dat je de memorystick verliest en de informatie die erop staat zo gemakkelijk door anderen kan worden gelezen?

Allmatics levert daarvoor de oplossing om dat voortaan te voorkomen. De Morsecode Creditcardstick is zo klein als een creditkaart met een USB 2.0 aansluiting. De informatie is eenvoudig te beveiligen. Alleen met de juiste pincode geeft de Morsecode toegang tot de data. Drivers installeren is niet nodig, gewoon aansluiten en werken maar. Bij verlies en diefstal zal na 5 keer uitproberen, de Morscode automatisch blokkeren. De geheugenkaart is volkomen nutteloos voor derden.

Afhankelijk van de uitvoering (opslagcapaciteit) varieert de prijs tussen €79 voor de 512MB versie en €225 voor de 2GB versie. Handig voor organisaties als defensie en justitie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.