Accessoires
28 september 2007 - Ron Smeets

Memory cards goed voor 5 miljard Euro

Ik moet eerlijk toegeven dat ik, ondanks het feit dat tegenwoordig vrijwel elke GSM standaard uitgevoerd wordt met een gleuf voor een geheugenkaart, wel een beetje verrast was door de hoogte van het bedrag, maar het staat er toch echt.

De verkoop van geheugenkaartjes zoals microSD, Memorystick 2 etc. levert de diverse fabrikanten van deze accessoire in 2007 zo'n 5 miljard omzet op.

Uit een marktonderzoek van ABI Research wordt tevens geconcludeerd dat de geheugenkaartjes de komende 5 jaar de best verkopende mobiele telefoon accessoires zullen blijven.

Ter vergelijk: de totale omzet die gegenereerd wordt met de verkoop van Bluetooth en conventionele headsets is 'slechts' 3.5 miljard Euro.

Daarbij moet natuurlijk wel aangetekend worden dat heel veel toestellen standaard met een headset geleverd worden terwijl, op de duurdere modellen na, een geheugenkaart normaliter niet meegeleverd wordt en dus apart gekocht moet worden.

Bovendien vraag ik mij af of men zich gerealiseerd heeft wat de impact zal zijn van de ontwikkeling dat ook steeds meer toestellen met NAND of andere Flash geheugen chips worden uitgerust die de verwisselbare kaartjes min of meer weer overbodig maken.Gerelateerde links:
universele high speed geheugen kaarten in 2009
8Gb in een geheugenkaart kleiner dan een vingernagel
SIM kaart met 1Gb geheugen
Nieuw soort geheugenchip wellicht in GSM's
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.