Geruchten
18 maart 2007 - Ron Smeets

Meizu's iPhone look-a-like is geen GSM

Enkele weken geleden was de Meizu miniOne volop in het nieuws. Niet zozeer vanwege een revolutionair ontwerp of bijzondere specificaties, maar toch vooral omdat ie wel heel erg veel weg had, en heeft, van Apple's iPhone.

Op de CeBIT is Meizu wel aanwezig, maar de miniOne hebben ze niet bij zich. Als excuus wordt verteld dat er nog maar 1 werkend exemplaar bestaat en die ligt in China in de kluis. Bang dat iemand hem fotografeert en namaakt denk ik zo ;-)

De grootste verassing is echter ontdekt door de boys van Engadget. Die hebben bij de standhouders van Meizu de uitspraak weten te ontfutselen dat het toestel binnen afzienbare tijd mogelijk al in Europa en Noord Amerika op de markt gaat komen.

Wat echter een nog grotere verassing is, is het feit dat de miniOne helemaal geen GSM is. Volgens de Chinezen op de CeBIT gaat het puur om een multimedia speler en kun je er niet mee bellen. Ook de in de eerdere geruchten genoemde camera blijkt een verzinsel. Als de Chinezen van Meizu in Hannover de waarheid spreken, natuurlijk.

Of zouden de juristen van Apple gebeld hebben? Zou kunnen, maar over het algemeen liggen Chinese namakers niet zo wakker van westerse juristen. ik denk dat, als het verhaal van de CeBIT klopt, Meizu gewoon even wil meeliften op het succes en de buzz rondom de iPhone. Tot nu toe lukt ze dat dus aardig.Gerelateerde links:
Meer details van de Meizu M8 'iPhone-look-a-like'
Inkoppertje voor de juristen van Apple
Chinese namaak iPod met groot display
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.