Toestellen
02 juli 2015 - Ron Smeets

Meizu MX5; een beetje van dit, een beetje van dat en een klein prijskaartje

Meizu, de Chinese fabrikant die ooit de eerste iPhone kloon op de markt bracht, heeft deze week haar nieuwste vlaggenschip smartphone onthuld; de Meizu MX5. Nee, die naam wil niet zeggen dat ze dit keer iets van een oude kleine Mazda cabriolet gekopieerd hebben. De MX5 is eigenlijk, kijkend naar het uiterlijk, een samenraapsel van verschillende herkenbare onderdelen van andere smartphones. De speaker grille van de iPhone 6, de glimmende metalen rand rondom het scherm van de HTC One (M8/M9) en de home-button van de Galaxy Note 4. Daardoor lijkt het toestel, als geheel, zowaar wat meer op iets unieks, of zelf ontworpen ;)

Natuurlijk weet ik ook wel dat smartphones tegenwoordig veel op elkaar lijken zonder dat dit meteen 'copy-paste' werk hoeft te zijn, maar Meizu heeft, gezien de vele jaren met iPhone en Samsung klonen, geen al te beste reputatie. Misschien zie ik daardoor wel spoken, of kijk ik nog kritischer.

Maar goed, de Meizu MX5 is qua specs wel een behoorlijk indrukwekkend toestel. Zeker als je bedenkt dat hij nog geen 300 euro gaat kosten. Daarvoor krijg je dan een 5.5 inch full HD OLED display, een octa core processor van MediaTek (Helio X10) met 3GB RAM, een 20.7 megapixel camera en een 5 megapixel selfie cam. De vraag is wel hoe het eigen Flyme OS, waarvan de UI een combinatie van Android en IOS uitstraalt, functioneert. Met 7,9 millimeter en 149 gram is het toestel redelijk dun en relatief licht. Er komen drie uitvoeringen, een met 16, 32 of 64GB geheugen. Uiteraard stijgt de prijs van het toestel wanneer je voor meer opslag capaciteit kiest, maar de duurste uitvoering blijft nog altijd ruim onder de 400 euro.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.