Toestellen
06 december 2011 - Ron Smeets

Meizu MX krijgt 'n dual core processor, quad core komt later

In september ging het gerucht dat de Meizu MX een quad core processor zou krijgen. Welnu, de Chinese fabrikant heeft het toestel nu officieel gepresenteerd.

De Meizu MX zal vanaf 1 januari in China te koop zijn, maar wel met een dual core processor. Volgens de fabrikant komt er later ook nog een quad core versie van de smartphone.

Voor Chinese begrippen wordt de Meizu MX best een dure Android smartphone. Hij gaat namelijk zo'n 350 Euro kosten. Voor dat geld krijgt de koper een Android 2.3.5 (Gingerbread) toestel met een 4 inch display (960 x 640), een 1.4 GHz dual core processor met 1GB RAM, 16GB geheugen, UMTS/HSPA support, een 8 megapixel camera met full HD (1080p) video opname functie, een 0.3MP (VGA) front camera en een microUSB aansluiting. Het wordt niet expliciet vermeld maar ik neem aan dat WiFi, GPS en Bluetooth ook specs zijn die standaard ingebouwd worden. Enkele foto's:

Meizu-MX-b Meizu-MX-f Meizu-MX-e Meizu-MX-g Meizu-MX-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.