Toestellen
16 december 2010 - Ron Smeets

Meizu M9 online officieel gepresenteerd

Het verhaal van Meizu is er eentje van iPhone klonen, ontruimde stands en ruzie met Apple. Enkele maanden geleden heeft de Chinese fabrikant uiteindelijk besloten om de namaak iPhones verder links te laten liggen. Het eerste tastbare resultaat daarvan is de presentatie van de Meizu M9, een Android smartphone.

OK, uiterlijk heeft ook dit toestel nog wel wat weg van de iPhone, maar de aanwezigheid van het Android OS maakt dat iets minder opzichtig ;-)

Enfin, de Meizu M9 ligt nog niet in de winkels maar de fabrikant heeft inmiddels wel de officiele website van het toestel online gezet. Daarop zijn ook de belangrijkste specs te vinden. Hij heeft onder andere een 3.5 inch touchscreen display met een resolutie van 960x640 pixels (hetzelfde als de iPhone 4 dus), een 1 GHz S5PC110 processor, 8 of 16GB intern geheugen (afhankelijk van de uitvoering), microSD geheugenkaart optie (max. 32GB), WiFi, GPS, Bluetooth 2.1 en een 5 megapixel camera (zonder flits) met 720p HD video opname functie. Meizu-M9-a

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.