Toestellen
07 maart 2009 - Ron Smeets

Meizu M9 alleen uiterlijk anders

De Meizu M8 heeft de afgelopen twee jaar nogal wat aandacht op zich weten te vestigen. Wie het niet meer weet. . . Dit was de eerste echte  namaak iPhone die door de Aziatische namakers ongeveer gelijktijdig met de eerste iPhone aangekondigd werd. Vervolgens moest de de halve wereld echter nog ruim een jaar wachten voordat het toestel in levende lijve te zien was.

Maar goed, inmiddels is er dus al een tweede versie van de Meizu iPhone kloon op komst die, heel toepasselijk, de typenaam M9 heeft meegekregen.

Volgens de laatste berichten zou dat toestel echter alleen uiterlijk iets aangepast zijn. De M9 wordt namelijk voorzien van exact dezelfde firmware als zijn voorganger. met dien verstande dat enkele hardware drivers aangepast zijn aan de nieuw gebruikte hardware in het toestel.

Tja, schijnbaar is er op dit moment nog geen betere firmware om te jatten ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.