Toestellen
15 juni 2009 - Ron Smeets

Meizu M8 3G komt in 2010

Tja, wie kent hem niet, de Meizu M8. Ooit gepresenteerd als de eerste echte iPhone kloon die, zo riep de Chinese fabrikant destijds meerdere malen, nog vóór de eerste echte iPhone op de markt zou komen.

We weten inmiddels wat van die beloftes terechtgekomen is: helemaal niets. Uiteindelijk lag de Meizu M8 een jaar of zo na de introductie van de eerste iPhone pas in sommige Aziatische landen in de schappen. Intussen was het toestel al eens van de CeBIT beursvloer verwijderd vanwege schaamteloos en illegaal kopieerwerk.

Welnu, Meizu heeft onlangs ook een 3G versie van de M8 aangekondigd en schijnbaar hebben ze geleerd van hun fouten uit het verleden. Volgens de berichten komt de Meizu M8 3G namelijk pas in Maart 2010 op de markt. Uhhm, dat is ruim anderhalf jaar ná de introductie van de eerste iPhone 3G en tien maanden na de komst van de iPhone 3G S.

De Meizu M8 G3 wordt uitgerust met een 5 megapixel camera, 3.5 inch (720 x 480) touchscreen display, GPS, Bluetooth 2.0 en 8 pf 16GB intern geheugen. Over de processor is men het bij Meizu nog niet eens. Dat wordt een 800Mhz Samsung C100 of een 1GHz C110. Doe dan die laatste maar zou ik zeggen, als ze toch nog tien maanden gaan ontwikkelen.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.