Geruchten
05 november 2008 - Ron Smeets

Meizu 'iPhone kloon' komt toch nog

De Meizu M8 is zonder enige twijfel de iPhone kloon die al het langst op zich laat wachten. Het toestel was namelijk al in het nieuws ruim vóórdat de eerste iPhone in winkels lag. En dan heb ik het over de oude iPhone, van 2007 dus.

Nu, ruim anderhalf jaar later, heeft directeur Wong van Meizu verklaard dat er een einde komt aan alle vertragingen en dat het toestel nog deze maand (November 2008) in de Chinese winkels zal liggen. Tenminste, als Meizu op tijd de vergunning voor het toestel van de Chinese overheid ontvangt. Tja, daar gaan we weer.

Wong claimt zelfs dat het toestel voor de Kerstdagen ook in de VS en Europa in de winkels zal liggen. Het zal mij benieuwen. Ruim een half jaar geleden heeft Meizu al eens heel kort op de CeBIT gestaan maar daar werd de stand toen al snel door de politie ontruimd vanwege het hoge 'namaak gehalte' van de M8.

We zullen zien wat deze keer het excuus van meneer Wong wordt als het toestel over drie maanden nog steeds nergens te zien is.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.