Entertainment
31 oktober 2005 - Ron Smeets

Meiden pesten en chanteren via SMS

Volgens een artikel in de Townsville Bulletin gebeurt het steeds vaker dat meiden de rol van intimiderende pestkop overnemen van hun 'mannelijke' tegenhangers.

In tegenstelling tot de jongens gebruiken de dames echter geen geweld om anderen de intimideren maar kiezen ze voor middelen als SMS en Email. Feitelijk blijken deze nieuwe communicatievormen ook nog eens een stuk effectiever omdat de pestkoppen kunnen blijven doorgaan met hun praktijken, ook als het slachtoffer niet in de buurt is.

Volgens psycholoog Michael Carr-Greg wordt het fenomeen van de pestende 'bitches' nog te zwaar onderschat en hij pleit dan ook dringend voor meer onderzoek hiernaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.