Nieuws
15 mei 2012 - Ron Smeets

Mega orders voor flexibele OLED schermen van Samsung

Een Samsung Electronics bobo die het kan weten heeft zich laten ontvallen dat de Koreaanse fabrikant een aantal mega orders binnengesleept heeft voor de levering van flexibele OLED schermen.

Op dit moment werken de fabriken van Samsung al aan de productie van zo'n 960.000 van deze buigbare touchscreen scermen. En die zullen allemaal nog dit jaar klaar zijn, aldus Kwon Oh-Hyun tegenover de Korea Times.

Sommige analisten nemen alvast een voorsprong op de speculatie over welke fabrikant het eerste toestel met een dergelijk scherm in de winkel zal leggen. Daarbij wordt, natuurlijk, vooral Apple genoemd. Voor Apple is 960.000 schermen lang niet genoeg, als ze voor de nieuwe iPhone bedoeld zouden zijn. Net voldoende voor de verkopen op de eerste dag ;-)

Samsung heeft zelf de afgelopen maanden ook al enkele keren gezinspeeld op de komst van een smartphone met een flexibel (OLED) display, ergens in 2012 of begin 2013. Mij lijkt dat een stuk waarschijnlijker. Ook Nokia toonde tijdens Nokia World, oktober vorig jaar, al een dergelijk toestel, maar ik denk niet dat die fabrikant de schermen van Samsung gaat gebruiken. We zullen het wel zien.

Behalve informatie over de orders sprak Kwon ook de verwachting uit dat het gebruik van flexibele displays in 2015 die van de standaard, stugge ;-), varianten zal ontstijgen. Kwon's quote: "We will be mass producing flexible OLED displays from the latter half of this year as the demand from our clients is significant. OLEDs will replace LCDs as the main mobile displays from around 2015 as the screens are thinner and brighter. Samsung has massively invested in OLED-related technologies and will continue to do so." 

Bron: Korea Times

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.