Toestellen
02 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Meeste verscheepte smartphones hebben Android aan boord

Hoewel het geen verrassing meer is, bevestigt onderzoeksbureau Canalys het nog eventjes opnieuw. Android domineert Apple als het gaat om wereldwijde verscheping van smartphones. Meer dan 100 miljoen van de 158 miljoen smartphones die wereldwijd verscheept worden, heeft het Android-besturingssysteem. Dit betekent dat Android 68,1% van deze markt in bezit heeft. Apple bezit 16,4% van dezelfde markt, wat zelfs enorm ver van elkaar is. Het jaar ervoor had Android 47,6% ten opzichte van 18,9% voor Apple.

Het grootste pluspunt voor de groei van Android is China. Het aantal smartphones wat China het afgelopen jaar heeft verscheept is gegroeid met gemiddeld 199% per jaar. 81% van de verscheepte smartphones uit en naar China heeft het Android-besturingssysteem. Apple zal nog heel wat moeten doen om deze afstand weg te werken. Wat niet verwaarloosd moet worden, is dat Apple veel minder smartphones heeft uitgebracht. Android wordt door meerdere fabrikanten op telefoons geplaatst.

In de tabel is ook te zien dat Windows Phone explosief is gegroeid met 277,3%, maar nog steeds achterblijft ten opzichte van derest. Ook systemen als BlackBerry en Symbian doen het hier niet goed. Vooral Symbian moet het ontgelden met een daling van 64,6%. Verrassend genoeg is Bada van Samsung ook een beetje gegroeid, namelijk met 5,1%. Hieruit valt toch te concluderen dat de wat kleinere besturingssystemen nog niet afgeschreven hoeven te worden.
 

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl