Nieuws
28 augustus 2013 - Nichal Joosse

Meeste apps in applicatiewinkels worden nauwelijks gebruikt

Venturebeat beweert op basis van cijfers van onderzoeksbureau Stardust dat een groot deel van de applicaties in de mobiele appwinkels van Google, Apple en Microsoft amper gebruikt worden. Ze krijgen ook nauwelijks updates en hebben bijna geen gebruikers. Op iOS zou het om 65 procent van de applicaties gaan, op Google Play is dit 41 procent en op Windows Phone gaat het om maar liefst 69 procent van de applicaties. 

De cijfers laten zien dat de meeste apps nauwelijks worden gebruikt en dat ontwikkelaars er bijna geen geld aan verdienen. Ongeveer twee derde van alle apps in Google Play wordt minder dan 5000 keer gedownload volgens het onderzoek. Voor iOS en Windows Phone zijn hier geen gegevens van beschikbaar. We horen dus wel elke dag over de gigantische hoeveelheid apps in de applicatiewinkels, maar dat ze allemaal gebruikt worden, is natuurlijk niet zo.

Er verschijnen namelijk elke dag zo'n 2300 nieuwe applicaties. Ongeveer 47 procent hiervan verschijnt op Android, 41 procent op iOS en 12 procent op Windows Phone. Ook valt in het onderzoek op dat er meer updates verschijnen voor Android-apps als voor iOS-apps, maar dit heeft te maken met het feit dat updates van iOS-apps eerst door Apple gecontroleerd moeten worden voordat ze in de App Store verschijnen.

Over de auteur: Nichal Joosse