Nieuws
02 augustus 2012 - Redactie MobileCowboys

Meeste apps in Apple's App Store zijn nog nooit gedownload

Apple schept bij elke presentatie op over de hoeveelheid applicaties die te downloaden zijn vanuit hun eigen App Store. De meesten van ons weten dus ook dat er ongeveer 650.000 applicaties verkrijgbaar zijn in de App Store. De App Store is tevens de enige applicatiewinkel met zoveel apps: Android huppelt er nog ergens achteraan met iets van 600.000 applicaties. Natuurlijk heeft niemand behoefte aan 650.000 apps en niemand heeft ook de tijd om ze allemaal uit te testen. Volgens het onderzoeksbedrijf Adeven zijn er meer dan 400.000 'dode apps' die nog nooit gedownload zijn.

Deze 400.000 applicaties zijn niet alleen nog nooit gedownload, maar ze worden ook niet zomaar zichtbaar voor het publiek. Dit omdat ze niet in de belangstelling worden gezet door Apple én er is geen vraag naar van bezoekers omdat deze zich niet bewust zijn van het bestaan van deze applicaties. Sommige applicaties zijn ook behoorlijk nutteloos. Wist je bijvoorbeeld al dat er 1899 Flashlight applicaties aanwezig zijn in de App Store? Eentje lijkt ons toch wel genoeg. 

Christian Henschel, CEO van Adeven, vertelde aan de website GigaOM: 'De realiteit is dat er slechts een duizendtal aan applicaties is die echt regelmatig worden gedownload. Dit is gebaseerd op Apple's gesloten systeem. Het is erg lastig om andere applicaties te ontdekken. Als je geen duidelijke zoekopdracht hebt, kun je ook nooit nieuwe applicaties vinden. Als je niet op de bekende lijsten staat, zul je ook nooit ontdekt worden. De top 25 bestaat meestal uit bedrijven die miljoenen dollars uitgeven om hoog in de top van deze lijsten te komen. Als je onafhankelijk bent, een kleine appmaker, dan is het erg lastig om ontdekt te worden.'

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl