Entertainment
26 juni 2015 - Ron Smeets

Meerkat voegt 'embedded player' toe Met Meerkat Embed kun je streams invoegen op sites en andere webpagina's

Meerkat is, net als Periscope, een handige app voor iedereen die vanaf zijn of haar smartphone, tablet of ander mobiel apparaat met een camera en internetverbinding, live video wil uitzenden (streamen). Kijkers kunnen via de Meerkat app, of webversie, inschakelen op deze live kanalen.

Meerkat heeft nu echter een extra optie toegevoegd aan haar dienst; een 'afspeel app', ofwel de embedded player Meerkat Embed, waardoor het mogelijk wordt om de streams in te voegen ('embedden') op, bijvoorbeeld. webpagina's.

Om de 'embed' code (HTML) te genereren heeft Meerkat een speciale pagina gemaakt (zie screenshot hieronder). Daar vul je onder andere je gebruikersnaam, het formaat van de stream en nog enkele gegevens in. Vervolgens wordt de 'embed code' aangemaakt.

Eenmaal 'ge-embed' verschijnt uiteraard de live stream, maar als die er niet is wordt andere informatie getoond zoals het tijdstip waarop de volgende stream live gaat of, als die info niet beschikbaar is, statistieken van de vorige stream.

De eerste toepassing van de player zal plaatsvinden tijdens de Shark Week van Discovery Channel die op 5 juli begint, zo meldt TechCrunch. Die zender gaat die week content uitzenden en streamen via meerdere platformen, waaronder Meerkat dus. Voor zover ik het kan zien gaat Shark Week bij ons in Nederland (en Europa) niet op 5 juli van start dus de kans is groot de Meerkat player, althans het event in samenwerking met Discovery Channel, bij ons niet te zien is.

Meer informatie over Meerkat Embed, ook voor ontwikkelaars, kun je hier vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant