Nieuws
01 oktober 2016 - Ron Smeets

Meerkat is niet meer De live video streaming app is al uit de app stores gehaald

Vaker dan eens is loont het eerder niet dan wel om de eerste te zijn. Meerkat is zo'n voorbeeld. De makers van de live video streaming app hebben hem gisteren officieel begraven. Meerkat is niet meer.

Anderhalf jaar geleden, tijdens SXSW in Texas, was de live video streaming app voor het eerst te zien en gebruiken. In de weken daarna ontketende zich een ware hype. Daarmee verschenen echter ook de concurrenten aan het front.

Al snel bleek dat Periscope race naar het succes ging winnen toen zij voor vele tientallen miljoenen dollars door Twitter overgenomen werden. Die waren al van Facebook en inmiddels zie je toch vooral nog facebook live streams. Over Meerkat had al een tijdje niemand het maar. Laat staan dat het nog veel gebruikt werd.

Het einde van Meerkat werd door Ben Rubin, eigenaar van het bedrijf achter de app, in een tweet bekend gemaakt. Ze zijn daar overigens al heel druk bezig met andere projecten. Ze zullen dus zeker niet in een zwart gat vallen ;) R.I.P. Meerkat.

https://twitter.com/benrbn/status/781914958401384450

Foto via (En nee, hij is niet dood ;))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.