Geruchten
05 november 2015 - Ron Smeets

Meer werkgeheugen voor de iPhone 7? Analist claimt te weten dat het nieuwe 'Plus' model 3GB RAM krijgt

Dit is niet het eerste gerucht over de iPhone 7 en het zal tot de presentatie, vermoedelijk ergens in september van 2016, ook zeker niet het laatste zijn.

Een analist met een behoorlijke reputatie als het gaat om insider informatie over Apple producten, claimt al te weten dat de iPhone 7 Plus uitgerust gaat worden met 3GB werkgeheugen (RAM). Dat zou voor Apple begrippen best een snelle en grote stap zijn aangezien de fabrikant pas bij de iPhone 6S, en de komst van de A9 processor, 2GB RAM in haar iPhones stopte.

Overigens zegt Ming-Chi Kuo ook erbij dat alleen de iPhone 7 Plus met 3GB RAM uitgerust gaat worden. De 'kleinere' iPhone 7 moet het dan waarschijnlijk nog doen met 2GB.

Kijk, dat Apple de iPhone 7 weer van de nodige technische verbeteringen gaat voorzien, zoals een A10 processor, betere accu en dito scherm, daarvoor hoef je geen glazen bol te hebben. De komende maanden zullen ongetwijfeld nog meer 'iPhone 7 (Plus)' specs opduiken. Echter, tot het moment dat Apple haar volgende iPhone onthult blijven dat allemaal geruchten.

Afbeeldingen van de iPhone 7 zijn er natuurlijk nog niet. Wel doken de afgelopen weken al diverse concepten op, mede gevoed door geruchten dat Apple een radicale design aanpassing overweegt.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.