Nieuws
27 januari 2010 - Ron Smeets

Meer toestellen maar minder omzet en winst voor LG in 2009

LG heeft een goed vierde kwartaal van 2009 doorgemaakt. De tweede Koreaanse toestelfabrikant verkocht 33.9 miljoen toestellen in die periode, een stijging van 32% in vergelijking tot hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Over het hele jaar genomen zag LG de toestelverkopen met zo'n 17% toenemen, van 100.7 miljoen in 2008 naar 117.9 miljoen exemplaren in 2009. Financieel was 2009 echter niet zo goed.

Zo daalde de omzet met 7.4% naar 4.16 biljoen Won (ca. 2.5 miljard Euro). De winst ging nog verder onderuit en daalde van 215 miljard (€131 miljoen) naar 67 miljard Won (€40.9 miljoen). De winst- en omzet daling wordt met name toegeschreven aan de prijserosie van mobiele telefoons. De gemiddelde toestelprijs daalt waardoor fabrikanten steeds meer toestellen moeten verkopen om de winst op peil te houden

Voor dit jaar verwachten (en hopen) de Koreanen dan ook zo'n 140 miljoen mobieltjes te verkopen. Om die doelstelling te kunnen halen zal LG onder andere 20 nieuwe smartphones introduceren.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.