Accessoires
23 oktober 2006 - Ron Smeets

Meer straatrovers dankzij de iPod

Engelse politiecommandanten wijten de groei van het aantal personen dat slachtoffer wordt van straatrovers deels aan het groeiende aantal mensen die met een iPod of ander duur gadget op straat rondlopen.

In Engeland zijn in het afgelopen kwartaal 5% meer straatroven gemeld dan daarvoor, maar van een stijgende trend is al langer sprake.

Dat geldt overigens niet voor alle misdaadcijfers. Over het algemeen is er een lichte daling te zien in het totaal aantal misdaden dat in Engeland gepleegd wordt. Vandaar dat de autoriteiten dus ook op zoek zijn naar een reden het stijgend aantal straatroven.

Hoewel er nog geen harde bewijzen zijn voor de theorie dat iPods en andere gadgets de straatrovers ‘uitlokken’ is het sowieso aan te raden om je iPod zoveel mogelijk uit het zicht te bewaren. Natuurlijk herken je een iPod luisteraar vrijwel altijd aan de karakteristieke witte oortelefoontjes, dus die oplossing biedt maar gedeeltelijke ‘bescherming’.Gerelateerde links:
Slachtoffer overval SMSt dief en krijgt antwoord
Zakkenrollers zoeken slachtoffers uit met camphone
Bankrovers mede veroordeeld dankzij camphone foto's
Vermoord voor een MP3 speler
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.