Geruchten
15 april 2009 - Ron Smeets

Meer specs van de Samsung S8000

Een week of drie geleden lekte de eerste summiere specs en enkele afbeeldingen van de Samsung S8000 uit. Inmiddels heeft een Tsjechische bron, zo beweert men, wat meer details van dit toestel weten te achterhalen.

De S8000 'Cubix' zou een toestel worden met een WVGA (480x800) touchscreen display, A-GPS, WiFi, HSDPA en quad-band GSM support. Verder wordt gesproken over een 5 megapixel camera, FM Radio Tuner met RDS, de Samsung TouchWiz user interface, Bluetooth 2.1 en USB 2.0.

De ingebouwde multimedia speler kan gevoed worden met muziek en video's die je op het interne geheugen van 2GB opgeslagen hebt maar de S8000 heeft ook een microSD geheugenkaart optie. En het wordt ook een relatief compact toestel. Zo is hij slechts 11.9mm dik en 109 x 53mm hoog en breed. Het prijskaartje zou rond de 475 Euro gaan bedragen.

Letwel, dit zijn nog geruchten. Voor een definitieve bevestiging van de komst van deze Touchscreen Samsung zullen we moeten wachten op officiele berichten uit het Koreaanse kamp.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.