Toestellen
21 april 2010 - Ron Smeets

Meer specs van de Kin One en Kin Two onthuld

Ruim een week geleden presenteerde Microsoft haar eerste 'eigen' mobiele telefoons, de Kin One en Kin Two. Beide toestellen zijn het resultaat van de overname van Danger (makers van o.a. de HipTop) door Microsoft, ruim een jaar geleden.

Bij de presentatie waren nog niet alle specs bekend. De Duitse tak van de software gigant heeft inmiddels op haar Facebook pagina, nog wat meer details van beide toestellen prijsgegeven.

Zo wordt de Kin One voorzien van een 2.6 inch QVGA capacitive touchscreen display, een 5 megapixel camera met autofocus en dual LED flitser, 256MB DDR RAM, 4GB intern geheugen, WiFi, GPS, bewegingssensor, Bluetooth 2.1, FM Radio Tuner, een 1240mAh accu en mono luidspreker. MS-Kin-One

De Kin Two heeft een 3.4 inch HVGA capacitive touchscreen display, 8 megapixel camera met autofocus en dual LED flitser, 256MB DDR RAM, 8GB intern geheugen, een 1390mAH accu, WiFi, GPS, bewegingssensor, Bluetooth 2.1, FM Radio Tuner en een stereo luidspreker. MS-Kin-Two

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.