Geruchten
25 januari 2011 - Ron Smeets

Meer specs van de HTC Flyer tablet uitgelekt

Enkele dagen geleden doken nieuwe geruchten op over de HTC Flyer, een Android tablet die de Taiwanese fabrikant binnenkort, wellicht in Barcelona opt het MWC, zou gaan lanceren.

Een Noorse bron claimt nu de nagenoeg volledige lijst met specs van de HTC Flyer te hebben bemachtigd. Natuurlijk is ook dit nog niet veel meer dan een gerucht. Officiele berichten vanuit HTC omtrent de Flyer zijn er nog niet. De afbeelding hiernaast is overigens een 'render' uit het geruchtencircuit.

De HTC Flyer zou voorzien worden van een 7 inch touschreen display (1024 x 600 pixels), een Qualcomm MSM8255 Snapdragon processor, GSM en 3G / HSPA support (max. 14.4 Mbit download, 5.76 Mbit upload), een HDMI uitgang, DLNA support, een 5 megapixel camera met LED flitser, een 1.3 megapixel front camera voor videobellen en een tablet versie van HTC Sense (Sensation wellicht?). Over de Android versie wordt ook nog gespeculeerd. De Noorse bron meldt dat de spec-sheet Android 2.3 vermeldt, maar inmiddels is Android 3.0, voor tablets, ook beschikbaar. Tot slot wordt ook nog gesproken over een tweede, 10 inch, HTC Tablet die in de tweede helft van dit jaar op de markt zou moeten komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.