Geruchten
21 februari 2014 - Ron Smeets

Meer specs van de HTC Desire 8 gelekt

De HTC Desire 8 is al diverse keren in het geruchtencircuit opgedoken. Van deze 'betaalbare' fabletov (de Nederlandse Google Translate vertaling van het Russische фаблетов ;-)) van de Taiwanese fabrikant zijn nu nog wat meer specs uitgelekt.

Zo zou het scherm een 5.5 inch Super LCD2 met 1280 x 720 pixels zijn en krijgt het toestel een 1.6 GHz quad core Qualcomm Snapdragon MSM8928 processor met 1.5GB RAM.

Standaard heeft de Desire 8, die overigens ook als HTC A5 bekend zou staan, 8GB geheugen, dat met een microSD kaart verder uit te breiden is. Het zou ook een van de eerste HTC's worden met de Sense 6.0 UI en BoomBox audio. De Russische bron noemt verder ook nog de al bekende 13 megapixel camera aan de achterzijde en de 5 megapixel front cam.

Behalve in wit (zie afbeelding hieronder) zou de HTC Desire 8 ook in zwart, rood, geel en paars beschikbaar komen. De verwachting is dat HTC deze fabletov in Barcelona gaat presenteren. Vooralsnog staat er echter nog geen HTC persconferentie in de planning van het MWC. Afwachten dus maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.