Geruchten
18 november 2009 - Ron Smeets

Meer specs en plaatjes van de Sony Ericsson Kurara uitgelekt

Terwijl Sony Ericsson zelf nog volop bezig is met het promoten van de Satio, Aino, Yari en de ontwikkeling van de Xperia X10 en X5 Pureness doolt in het geruchtencircuit al geruime tijd de Kurara rond. Vandaag was het de beurt aan GSM Arena om twee nieuwe kiekjes en wat specificaties van dit toestel te ontdekken.

De foto's zijn, vergeleken met de andere kiekjes die de afgelopen weken al gespot zijn, niet bijster vernieuwend maar sommige specs had ik in ieder geval nog niet eerder gezien of gehoord.

Zo wordt nu gemeld dat het HD logo slaat op 720p support en (helaas) geen 1080p (full-HD). Verder zou de Kurara dezelfde ARM 600MHz processor krijgen als de Satio en hetzelfde geldt ook voor het besturingssysteem: Symbian S60 Touch (5th edition). De accu heeft een capaciteit van 1200mAh en het toestel zal ook uitgerust worden met WiFi, DLNA, HSPA support, een 3.5mm audio aansluiting en GPS. Voor extra opslagcapaciteit heeft de Kurara ook een microSD geheugenkaart optie. Kortom, zo op het eerste gezicht een waardige aanvulling op de Satio. SE-Kurara-1811-a SE-Kurara-1811-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.